Wonen op maat

Doelgroep: Jongeren met een PGB rugzakje vanaf 21 jaar.
Doel: De jongeren begeleiden naar zelredzaamheid, kijkend naar hun eigen unieke mogelijkheden, talenten en kwaliteiten. Onderweg naar zelfstandig wonen.
Visie: Onze visie is dat iedereen de kans verdiend om zichzelf te ontplooien naar een zelfstandig leven en een eigen woonplekje. Elk kind is uniek en volwaardig en het verdient een gelijkwaardig leven met gelijkwaardige kansen. W
aarin zij hun eigen talenten en passies kunnen volgen. We streven naar een wereld waarin iedereen de nodige ondersteuning en kansen krijgt om zijn of haar volledige potentieel te benutten. We geloven in inclusie, diversiteit en gelijkheid voor iedereen, ongeacht achtergrond, afkomst of capaciteiten. Samen werken we aan een samenleving waarin iedereen de mogelijkheid heeft om zijn of haar eigen pad te volgen en bij te dragen aan een betere wereld.

Wij geloven dat ieder kind de potentie heeft om het onmogelijke mogelijk te maken.


Onze Services


Binnen de Vlinderhuizen wonen op maat, bieden we de mogelijkheid aan die jongeren die toe zijn aan de next step op weg naar zelfstandig wonen, maar nog wel begeleiding nodig hebben om op terug te kunnen vallen. We bieden studio's aan binnen een kangaroewoning voor 7 jongeren, onder begeleiding van surrogaat ouderschap en de daarbij benodigde begeleiding.

Surrogaat ouderschap


Wij streven naar echt- ouderparen die voor tijdelijk de zorg willen overnemen in een kleine setting van 7 jongeren die onder begeleiding de weg naar zelfstandig wonen bewandelen. Zij zullen de functie van ouderschap opzich nemen in de uren waar geen begeleiding is. 
Wij streven naar echtparen die kennis en ervaring of affiniteit hebben met deze doelgroep. Of echt- ouderparen die een onvervulde kinderwens hebben en deze jongeren op hun weg willen begeleiden.
Wij streven naar echt- ouderparen die het belang ervan inzien om elk kind gelijkwaardig te behandelen en ze de ruimte geven om hun eigen pad te ontdekken

De jongeren hebben hun eigen woongedeelte en de surrogaat ouders wonen er naast. In de vrije uren kunnen de jongeren in afspraak samen zijn met de surrogaat ouders en eten ze gezamelijk met elkaar het avond eten. De avond is vrij in te delen, iedereen slaapt in zijn eigen verblijf.


Learn More

Begeleiding op maat.


Persoonlijke begeleiding van je eigen mentor-coach-begeleider.
Het is een mogelijkheid dat wanneer je nog geen persoonlijke begeleider hebt deze in te kopen via Het Vlinderhuis.

De Jongeren in Het Vlinderhuis De Poort van IJsselstein zijn al grotendeels zelfstandig en kunnen zich zelf redden maar hebben nog wel behoefte aan iemand om op terug te vallen waar ze bij in kunnen checken wanneer ze er zelf niet uit komen.
Ze kunnen ook gebruik maken van begeleiding op de vlakken waar ze nog aan mogen werken om dit samen te doen zodat alle doelen behaald kunnen worden.

De persoonlijk begeleider opent en sluit de dag samen met de jongere. Daar tussen is de begeleider standby of heeft dienst in een dag of dagdeel samen met de jongere.


Learn More

Dagbesteding


In het centrum van Het Vlinderhuis de Oase kunnen de jongeren terecht voor dagbesteding wanneer ze geen begeleiding hebben. Ze kunnen andere jongeren en bezoekers ontmoeten of inchecken bij activiteiten die georganiseerd worden. Er zal een kleine lunch verzorgd worden die ze kunnen afnemen zoals soep broodjes en fruit. Koffie thee sappen e.d.

De jongeren kunnen hier ontdekken waar hun talenten liggen wat ze leuk vinden en zich zo verder ontwikkelen. In groepen kunnen ze samen komen om met elkaar over  levens-onderwerpen van gedachten te wisselen of elkaar tot steun te zijn in lastige situaties. 

Gewoon gezellig een praatje maken en anderen ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee.


Learn More

De jongeren


Ben jij 21 en heb jij jezelf de uitdaging gegeven om de volgende stap te zetten op weg naar zelfstandig wonen. Wil jij meer bereiken en jezelf daarbij verder ontwikkelen zodat je daar naar toe kan groeien. Dan willen wij jou daarin graag ondersteunen. Want wij vinden dat elke jongere de kans mag krijgen om het beste naar boven te halen. En daarbij willen we jou helpen om bewust te worden van wie je bent en wat je kunt.

Samen doelen neer zetten en daar naar toe werken zodat je weer een volgende stap kunt zetten op de ladder naar de top.

Dromen - Doelen - Wensen


Everything you need is already inside!

Dit  betekent dat je alle capaciteiten, vaardigheden, kracht en kennis al bij je draagt. Je hoeft niet op zoek te gaan buiten jezelf naar oplossingen of antwoorden, want alles wat je nodig hebt om te groeien en succesvol te zijn, zit al in jezelf. Het benadrukt het belang van zelfvertrouwen, zelfreflectie en zelfbewustzijn om je doelen te bereiken en obstakels te overwinnen. Het is een positieve boodschap die aangeeft dat je de kracht hebt om het leven naar je hand te zetten.


Comfortzone - Grenzen verleggen


"Als je iets wilt dat je nog nooit hebt gehad, zou je bereid moeten zijn iets te doen wat je nog nooit hebt gedaan." Wanneer je een bepaald doel wilt bereiken of iets wilt bereiken dat je nog nooit eerder hebt gehad, je bereid moet zijn om uit je comfortzone te stappen en grenzen te verleggen, nieuwe dingen te proberen. Het kan nodig zijn om risico's te nemen, nieuwe vaardigheden te leren, obstakels te overwinnen of andere moeilijke stappen te nemen om te krijgen wat je wilt. Kortom, als je iets wilt bereiken waar je nog nooit eerder bent geweest, moet je bereid zijn om te doen wat nodig is om dat doel te bereiken.


Samen de uitdaging aan gaan!

Adem ruimte voor ouders en kind!


Mee gaan op stroom van het leven!
Wanneer je een kind hebt wat meer zorg of begeleiding vraagt, vraagt dat veel van de ouders. Je eigen leven matcht niet meer met de nodige zorg die het kind van je vraagt. Als ouder voel je je verantwoordelijk voor de zorg van je kind en die staat altijd voorop, waardoor we ons eigen leven onhold zetten. Uit liefde geven we ons helemaal voor de zorg van onze kinderen, wat soms handen en voeten werk is, we het gevoel hebben er helemaal alleen voor te staan en het wiel alleen moeten uitvinden. Elke nieuwe situatie is weer een uitdaging.


Voor altijd een zorgen kind!
Als uw kind eenmaal gediagnosteerd is geeft het een opluchting eindelijk weet je wat er aan scheelt. Het er niets aan kan doen omdat het nu eenmaal anders is dan andere kinderen. We gaan ervanuit dat dit voor altijd zo zou zijn, en dat ze altijd ons ouders nodig zouden hebben ze geen zelfstandig leven kunnen opbouwen. In sommige gevallen zal dit zo kunnen zijn, maar dat zegt niet dat dit voor iedereen is. We zijn zo groot gebracht en hebben het zo aangenomen als waar. Maar is dit echt zo! Gelukkig zien we steeds meer dat wat we dachten niet helemaal klopt en dat er meer mogelijk is dan we dachten.

Ouders en kind krijgen meer adem ruimte wanneer we elkaar in onze waarde laten en niet vast zetten aan wat een label voorschrijft. Wanneer u voelt het klopt niet dan klopt het niet. Als u voelt hij/zij kan veel meer dan wat er verwacht was dan is dat zo. Elk kind verlangt naar persoonlijke groei, de next step, nieuwe dingen ontdekken en leren van zijn 'fouten'. Het kwam om te leren om te gaan met moeilijkheden, te vertrouwen op zijn/haar eigen kunnen, om iets te bereiken in het leven doelen behalen. Het is zo ver gekomen door zijn/haar eigen innerlijke kracht en de support van zijn/haar ouders U. Ook deze kinderen die niet volgens de normen en waarden van de maatschappij voldoen aan het beeld dat we van ze verwachten. Ook zij hebben recht op een volwassen leven en alles wat daar bij hoort zolang ze dat aankunnen.


Ook al dacht u dat ze voor altijd onder uw vleugels zouden blijven willen ze alleen maar een normaal leven net als iedereen. Wij snappen dat het spannend is om je kind los te laten. We hebben daar persoonlijk ervaring mee. Maar we belemmeren ze pas echt als we ze vast houden uit angt om ze los te laten.
Jullie hebben het fantastisch gedaan en dat mag gevierd worden met een voorzichtig  stapje naar een eigen leven. De vlag mag uit want jullie staan voor een nieuwe episode van een heel nieuw hoofdstuk. Het is een natuurlijk proces wanneer kinderen het ouderlijk nest verlaten en dat het spannend is snappen we daarom bieden we de mogelijkheid voor ouders en kind om voorzichtig te wennen aan het feit dat ze het nest verlaten .


Even uitblazen!
Je zal merken wanneer je deze stap zet dat er een soort van opluchting te ervaren is. Wat je werkelijk ervaart is de ruimte die is ontstaan na het laslaten van het kind uit de kramp. Onbewust stonden we dag en nacht op scherp, moesten we alle ballen hoog houden en uitvinden hoe in een situatie je het beste kun handelen. Kunnen we dit doen of blijven we thuis? Ook uw kind zal dit ervaren. En hoewel dit natuurlijk heel spannen d is en moeilijk zal zijn om oude aangeleerde patronen te laten vieren. 
Weet ik zeker wanneer u het eenmaal los heeft gelaten en dit pad bewandelt u uiteindelijk blij zal zijn dat u sdeze stap toen heeft durven nemen. Ontdek het meest gezonde pad!

Zo komt er meer ruimte voor nieuwe dingen zowel voor u als ouders en voor uw kind. Nieuwe speelruimte voor leuke dingen nieuwe dingen ervaren. Uw kind is in goede handen het wordt niet in het diepe gezet, maar het zal staps gewijs aan doelen werken zodat ze uiteindelijk vrij zijn en hun eigen leven kunnen gaan leven. Net zoals iedereen.

Doorstroomhuis Poort van IJsselstein!

We know that good design means good business.

Een kijkje in het huis en de betekenis van de naam.

Welkom in het Vlinderhuis Poort van IJsselstein. De naam Poort van IJsselstein is afgeleidt naar het proces van een doorstroomhuis, het is letterlijk de poort naar een nieuw zelfstandig leven. Daarbij staat het huis nabij de werkelijke poort van IJsselstein aan de Noord zijde van IJsselstein. Het Noorden jouw ware noorden daar waar jij jouw richting vind


De energie van het Noorden!


In het Noorden staat rust, het niets doen voorop. Het gewoon ZIJN, puur bewustzijn. Het is de plek waar alle ervaring, die van jou en alle andere zielen die de moed hebben gehad het wiel van het aardse bestaan te betreden, verzameld wordt. Waar alle ervaringen zich uitkristalliseren en zich bundelen in grote wijsheid. De persoonlijkheid die je in het aardse bestaan had / was is opgeheven.


Het is de plek van de overleden zielen, van onze voorouders. We komen er vandaan en we gaan er weer naar toe!

Kom binnen....
Wanneer je het huis binnen komt sta je in een lage hal met oude elementen en een prachtige stenenvloer met een mooi detail. Op de begane grond vind je 3 gezamelijke ruimtes met ieder een eigen thema / indeling aan het eind van de gang leidt de deur je naar de grote gezamelijke tuin waar het heerlijk vertoeven is. Daartussen is een toilet een kleine keuken met toegang naar de kelder. en de riante trap met houten balastrade naar de 1ste verdieping.


Op de 1ste verdieping aangekomen zijn hier 4 riante kamers voor lang verblijf minimaal 5 jaar.
Er is hier een badkamer met 2de toilet. De kamers zijn basic ingericht met een bed, bankje + tafeltje, kledingast en een klein "keukenblok" voor je eigen spulletjes en plaats voor je koffiezetapparaat en waterkoker en er staat een  watertap. (We zullen gaan bekijken of het mogelijk is om de waterleiding door te trekken naar de kamers).
Voor een persoonlijke sfeer mag je zelf je kamer aankleden de muren zullen we in een aangename sfeer en kleur afwerken, het is toegestaan om schilderijtjes op te hangen voor een persooonlijke touch.


Via een brede trap komen we op de 2de verdieping waar nogmaals 3 riante kamers voor kort verblijf van minimaal 2 tot max 3 jaar. Deze kamers zijn voor die jongeren die al opzichzelf kunnen wonen maar nog wachten tot ze een woning/appartement toegewezen krijgen en is dus meer voor nood oplossing. De doorstroom kan hier sneller gaan dan bij de jongeren op de 1ste verdieping dus hier zijn de kamers geheel basic in gericht.

Op de voorzolder is een gezellig zit gedeelte ingericht om vrienden te ontvangen of met elkaar de avond door te brengen.


Wij ontmoeten jou graag om eens een kijkje bij ons te nemen en wie weet is dit wel de oplossing voor jou!

Het huis is toegankelijk vanaf medio..........


Zo gauw we hier meer helderheid in hebben zullen we de openingsdatum vermelden op deze pagina.

Let's work together!Get in Touch