Het beleid achter Het Vlinderhuis

De organisatie

Het Vlinderhuis is een non-profit sociale organisatie zonder winst oogmerk en heeft een netwerkgerichte samenwerkingsstructuur. Wat betekent dat we het Vlinderhuis met elkaar dragen, waardoor het Vlinderhuis jou kan dragen. Voor elkaar met elkaar!


Voor wie


Het Vlinderhuis en de vestigingen worden gerealiseerd voor de inwoners van IJsselstein & de omgeving om bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en sociaal-welzijn en een nieuw perspectief op de nabije toekomst.
Binnen het Vlinderhuis hebben we een sociale onderneming  van diverse disciplines die hun eigen praktijk voeren of hun dienst aannbieden in het Vlinderhuis en een van de vestigingen, met een maatschappelijk sociaal doel. Ze dragen ook bij aan projecten georganiseerd door Het Vlinderhuis De Oase wanneer dit passend is, voor een breed openbaar publiek waarin ieder voor zich kan bepalen aan welk project hij/zij wil mee werken.


Wie stuurt het aan

Het Vlinderhuis is een sociale organisatie met één persoon die het geheel organiseert, in samenspraak met de personen die binnen Het Vlinderhuis werken. Wij dragen een maatschappelijk doel voor de gemeenschap om bij te dragen aan een persoonlijk doel voor een betere gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en een vitaal leven. Het is onze missie om meer bewustwording te brengen onder de mensen waardoor er meer kennis komt ten opzichte van zichzelf als persoon, zowel de mensen om hun heen als gebeurtenissen en situaties die plaats vinden in hun leven.


Onze taak


Het is onze taak hierop gerichte bijeenkomsten, activiteiten en diensten aan te bieden die hier meer zicht op geven in hoe het anders kan, hoe je zelf je leven kan transformeren, en hoe je jezelf kunt helen van de pijn en weerstand die je ervaart.
De activiteiten en bijeenkomsten worden in groepsverband gegeven en dragen bij aan bewustwording, gezondheid en innerlijke groei. Waardoor je weer meester wordt van je eigen leven, en niet meer afhankelijk bent van derden. Onze diensten zijn gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling en een positief uitzicht betreft de toekomst.
Wij vragen voor onze activiteiten binnen Het Vlinderhuis een vergoeding in de vorm van een overdracht van een nader te bepalen bedrag. Daarbij is het mogelijk om ons te steunen doormiddel van donatie als vriend van Het Vlinderhuis.
Waarbij men zo ons maandelijk, jaarlijks of eenmalig een nader te bepalen bedrag over te maken.
Er zal ook een donatie pot in de hal aanwezig zijn waarin men een zelf te bepalen donatie kan schenken.

Vaste donateurs kunnen profiteren van leuke activiteiten en aanbiedingen georganiseerd door Het Vlinderhuis.
Dit alles ten behoeve van Het Vlinderhuis en de geleverde projecten,diensten of investeringen hierin.


Disciplines binnen het Holistic Health Care Centre


Praktijken die gevestigd zijn in Het Vlinderhuis verlenen hun diensten op basis van 1 op 1 consulten, maar hebben wel het zelfde doel voor ogen en dat is de medemens helpen in hun zoektocht naar een beter en gezond vitaal leven.

Daarnaast biedt het Vlinderhuis flex-ruimtes voor ondernemers die geen potentie hebben om een eigen praktijk te starten, maar wel een discipline hebben die binnen het Vlinderhuis past.


Te denken valt dan aan mensen met een deeltijdbaan of een tweede baan, mensen die in het vooruitzicht willen switchen naar een toekomstige onderneming, maar nog niet de stap naar een eigen ruimte kunnen maken. Of niet de gelegenheid hebben om  hun discipline thuis uit te voeren. Hierbij kun je denken aan masseuses-masseurs, voetreflextherapeuten, coaches, voedingsconsulenten etc. Alles wat past binnen de gezondheidzorg en persoonlijke ontwikkeling die werken op een holistische wijze. We zullen met vrijwilligers werken voor onderhoud van het pand (de tuin) en een gastvrouw.


Complementaire Gezondheidszorg;

Binnen het Vlinderhuis bieden we een complementaire  geneeskunde en therapieën die helpen jou te herstellen op zowel lichamelijk geestelijk als emotioneel gebied voor kinderen volwassenen en dieren. Een plek waar je hersteld van lichamelijke, geestelijke en emotionele disbalans. Met daarnaast aanbod vanuit de reguliere zorg op holistische visie.

Waar je weer in harmonie komt met wie jij werkelijk bent zodat er in je hele zijn weer balans komt,

waardoor we meer bewust worden van onszelf en het leven om ons heen.

We betere keuzes kunnen maken voor een gezond leven en persoonlijke ontwikkeling, en in harmonie kunnen samen leven met de mensen om ons heen. Zo creëren wij een nieuwe samenleving in harmonie en vrede met elkaar.


Het Vlinder realisatie huis  Binnen het Vlinder Realisatiehuis werken we als eerste lijn met het eigen team van de inwonende de tweede lijn zal aangevuld worden met maatschappelijkwerkes, persoonlijke mentor, budget coach, jobcoach etc. waarna wannneer we in de derde lijnn zijn aangekomen ondersteuning op de achtergrond aanwezig zal zijn e men veelal vanuit eigen kracht de dagen door kan komen. Jouw persoonlijke mentor blijft aan je zijde maar geeft je steeds meer eigen verantwoordelijkheid op die dingen die je zelf kan.

Logeren In het Vlinder realisatie huis is het ook mogelijk om te komen logeren, de interactie tussen de inwonenende en de loge's helpen mee om te leren omgaan met invloeden van buiten af, je aan te passen aan een tijdelijke situatie die continu wisselt in energie.


Het Vlinder Doorstroomhuis Binnen het Vlinder Doorstroomhuis vestigen zich de jongeren die vanuit het Realisatie huis doorstromen in hun traject naar meer zelfstandigheid onder begeleiding van hun eigen team. Zijn er mogelijkheden om vanuit huis te starten in een doorstroomhuis wanneer je thuiswonend bent en onder begeleiding een woon-kamer traject in wil gaan naar meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid en de mogelijkheid naar zelfstandig wonen. Binnen deze woonvorm bieden we een lang verblijf van 5 jaar en een kortverblijf van 2 á 3 jaar aan. Tevens is het mogelijk als tussen oplossing om tijdelijk te verblijven als je wacht op je eigen plekje maar nog niet meteen kan intrekken.Over ons

Binnen Het VlinderhuisIf You find me not within you, you will never find me.

For I have been with you, from the beginning of me.

Rumi

Disciplines binnen Het Vlinderhuis

Het Vlinderhuis biedt de mogelijkheid aan ondernemers die een discipline faciliteren die past binnen Het Vlinderhuis en een van de vestigingen. Om een eigen ruimte of een deel ruimte te huren in he holistic health care centre of jouw dienst aan te bieden als teamlid in een van de vestigingen. En binnen een team van begeleiders werkzaam te zijn in het Vlinder Realisatie Huis, Het Vlinder Doorstroomhuis of om je dienst als opleider, trainer e.d aan te bieden binnen het Vlinderhuis de Oase

Gevestigde praktijken kunnen mede bijdragen aan het organiseren van projecten binnen het concept van Het Vlinderhuis voor een breed openbaar publiek, waarin een ieder kan bepalen aan welk project hij of zij mee wil werken.

Het Vlinderhuis zal daarintegen ruimte bieden om eigen projecten te promoten binnen Het Vlinderhuis, en de mogelijkheid om de ruimte van Het Vlinderhuis te gebruiken. Mits deze niet in gebruik is.

Tevens wordt elke ondernemer die daar gebruik van wil maken kenbaar gemaakt op de website van Het Vlinderhuis

Wat kenmerkt het Vlinderhuis

Het Vlinderhuis kenmerkt zich door een persoonlijke benadering en  de kwaliteit van het leven. Het gaat ons niet om de kwantiteit in het leven wat alleen maar leidt tot een niet gelukkig en vervuld leven.

Wij dragen bij om interne en externe factoren die de levenskwaliteitt binvloeden in kaart te brengen zodat het voor de persoon zichtbaar is waardoor hett nu is zoals het is.


Deze factoren zijn;

  • De lichamelijke of psychische toestand
  • Levensbeschouwing hoe kijk je tegen het leven aan vanuit welke gemoedstoestand
  • Sociale relaties
  • Leefomgeving
  • Mate van zelfstandigheid en autonomie


Onze holistische geneeskundige therapeuten richten zich op persoonlijke ontwikkeling door middel van:


1. Op maat gemaakte behandelplannen.

2. Diepgaande aandacht voor lichaam, geest en ziel.

3. Een warme en ondersteunende omgeving voor groei en genezing.

Huren bij Het VlinderhuisWil jij huren bij Het Vlinderhuis dan komen we graag met jou in contact.


Huren van een vaste ruimte om je eigen praktijk te vestigen.


Binnen Het Vlinderhuis kunnen ondernemers met een discipline die past binnen Het Vlinderhuis een eigen ruimte huren op basis van een  minimum van 5 werkdagen. Met een vrijwaarding voor het huren van 2,5 dag, maar dan zal de huurder zelf een mede compagnon moeten zoeken in overleg met de eigenaar van Het Vlinderhuis die de uiteindelijke beslissing maakt of dit past of niet. Zodat de ruimte minimaal 5 dagen bezet is om leegstand te voorkomen.
Te denken valt aan praktijken als een coach, energetisch healer etc. maar ook aan een leefstijlhuisarts, acupuncturist, homeopaat etc.


Huren van een flex praktijkruimte. Op de 2de verdieping zal er een kleine coach ruimte komen, en twee ruimtes als coach - behandel kamer. Je kunt deze ruimtes huren voor een uurtarief , een dagdeel (4 uur) of een hele werkdag. Er is een 2de toilet op de 2deverdieping aanwezig.


Huren van de grote zaal op de 2de verdieping, voor het ontvangen van grote groepen tijdens lezingen informatieavonden etc. het geven van lessen als yoga, biodanza, Qi Gong, soundhealing, ceremonies sharing cirkels etc.


Op de begane grond is er een keukentje met zit ruimte voor de lunch of koffie thee pauze voor de vaste huurders waar men gebruik van mag maken


Samen werken


Onze visie van samenwerken is dat we dit met elkaar dragen elke ondernemer die zijn eigen praktijk binnen Het Vlinderhuis heeft zal samen met ons een geheel vormen in aanbod voor de inwoners van IJsselstein en de mensen uit de omgeving. We kunnen binnen Het Vlinderhuis makkelijk doorverwijzen naar een van de andere disciplines wanneer je zelf niet meer verder komt. Of in overleg kan komen met elkaar om een bepaalde casus te overleggen.

We vormen met elkaar een familie waar we elkaar ondersteunen zowel jou als ondernemer als medemens. Maken we geen onderscheid in wie we zijn en wat we doen. Zullen we eens per maand samenkomen in een Meeting om informeel en formeel met elkaar in gesprek te komen.

Wij zoeken jou!Ben jij geinspireerd en nieuwsgierig geworden neem dan contact met ons op.


Jouw aanbod op onze website als zijnde een eigen webpagina waarin jij je kan voorstellen om je praktijk te belichten.


Daarbij mag je gebruik maken van de ruimtes van Het Vlinderhuis voor jou activiteiten in de vorm van workshop cursus training etc. Klankboard groepen sharing circles healing circles ceremonies etc. Jou evenement zal in de agenda van het Vlinderhuis komen. Wat opgenomen wordt in een contract.


Als 'flex werker'  wanneer je zo af en toe een ruimte huurt voor een uur, halve dag of dag. Misschien wil je een vaste dag vast zetten binnen onze agenda, ook dit is mogelijk tot max 2 dagen.. je hebt dan de mogelijkheid om ook jou dienst op de website van Het Vlinderhuis te plaatsen tegen een kleine vergoeding.


Wil jij als deelhuurder gebruik maken van een van de ruimtes van het Vlinderhuis hetzij de huiskamer- studie educatie ruimte of de meditaite stilte ruimte, gelden hiervoor de zelfde huurprijzen als de flex ruimtes, plus alle faciliteiten inbegrepen.


Ben jij op zoek naar een ruimte om jou lessen te kunnen geven in yoga, biodanza, Qi Gong etc. Of zou jij ceremonies, sharing cirkels of gelijke evenementen als presentaties in de vorm van lezingen, informatie avonden willen organiseren dan zijn wij opzoek naar jou!

Ook zijn wij op zoek naar vrijwilligers en sponsors die dit samen met ons willen realiseren.
Wij zoeken vrijwiligers  die zich willen inzetten voor Het Vlinderhuis te denken valt aan gastvrouw- man, iemand voor de tuinonderhoud, een interieurverzorger-ster en een glazenwasser.


We zijn op zoek naar sponsors

Voor de tuinaanleg, het realiseren van nieuwe vloeren, een timmerman voor het ombouwen van de 2de verdieping waar de interne verdeling wat aangepast moet worden, en het aftimmeren van de kelderruimte tot meditatie ruimte, voor het sanitair om de douche en wc weer in originele staat te herstellen. Een schilder die het houtwerk weer voorziet van een frisse uitstraling.


Wij zoeken sponsers die willen financieren in een product voor vrije energie en puur zuiver water.


Jouw bedrijf wordt op de website van Het Vlinderhuis geplaatst en potentiele klanten zullen naar jullie worden doorverwezen.
Donaties Donateurs

Wordt vrienden van Het Vlinderhuis


Vindt u net als wij, wat wij uitdragen een belangrijk doel en heeft u de intentie om ons hierin te steunen zodat wij dit concept zo laagdrempelig mogelijk kunnen aanbieden aan de mensen die het zo goed kunnen gebruiken maar niet altijd de financien hiervoor hebben.


Willen we u vragen om ons te steunen doormiddel van donatie. Waarbij u vrienden kan worden van Het Vlinderhuis en zo ons jaarlijks een nog nader te bepalen bedrag over te maken ten goede van Het Vlinderhuis. Er zal ook een donatie pot in de hal aanwezig zijn waarin men een zelf te bepalen donatie kan schenken.


Vaste donateurs kunnen profiteren van leuke activiteiten en aanbiedingen georganiseerd door Het Vlinderhuis. Dit alles ten behoeve van Het Vlinderhuis en de geleverde projecten of investeringen hierin.


U kunt eenmalig doneren of een vaste perodieke bijdrage of een zelf te bepalen meer bedrag schenken ten alle tijden.


Meld je aan voor de speciale Vrienden van Het Vlinderhuis Nieuwsbrief en blijf op de hoogte waar de ontvangen giften aan zijn uitgegeven en welke voordelen er voor u als donateur zijn.Let's work together

Informatieformulier

 
 
 
 
unsplash